Fritid med mening!

Nyheter

Årsmøtet 2020

 

Årsmøte i Haugesund Røde Kors valgte i går Paul Eggen jr. som ny leder. Foreningen er takknemlig for den store innsatsen og engasjementet til Paul, og er veldig glad for at han tar på seg vervet for de to neste årene.

Wenche Urdal ble valgt som ny nestleder, hun har en lang fartstid i foreningen og er blant annet leder for Julaftenarrangementet.

Les mer …

Årsmøtet 2019 vel gjennomført!

Da vår årsmøtet 2019 i Haugesund Røde Kors vel gjennomført, takk til alle som møtte!

Vi fikk besøk av den nye kommunaldirektøren for KIF (kultur, idrett og frivillighet), Simon Næsse, og ikke minst delte vi ut prisen "Årets Røde Kors-venn" for aller første gang! Denne prisen gikk til Malla Holden og alle hennes fantastiske kolleger på Clarion Collection Hotel Amanda 

 

Foto: Torgrim Eide

 

 

Årets Røde Kors- venn: Clarion Collection Hotel Amanda! Malla Holden og Geir Olsen.

 

Godt oppmøte av medlemmer på årsmøtet.

 

Den nye KIF-direktøren, Simon Næsse sa noen velvalgte

ord til årsmøtet, 

vi gleder oss til fortsettelsen!

Hva er din sterkeste muskel?

https://www.rodekors.no/bli-frivillig/

Tenk om årets nyttårsforsett var å hjelpe andre. Som frivillig i Haugesund Røde Kors får du ikke bare hjelpe andre, mest sannsynlig får du også hjulpet deg selv.

Januar er allerede godt i gang og nyttårsforsettene står i kø. Noen vil lese mer bøker, noen lover å tenke mer positivt, noen lover seg selv at de skal spare mer. Det er flotte nyttårsforsett. Finnes det andre skapninger enn oss mennesker som evaluerer vår egen atferd og prøver beinhardt å endre oss selv? Neppe. Men blir vi lykkeligere?

Det er et nyttårsforsett som slår alle andre. Det er ønsket om å være sprekere, sterkere og kanskje slankere. Treningssentrene er aldri så fulle som i januar og februar. Da skal gamle og inngrodde vaner erstattes med svette, kondisjon og sterke muskler. I det fjerne lokker kanskje sommersesongen, med en kropp og en følelse som gjør at både stranda og badebuksa passer bedre.

Men det er noe som mangler i rekken av små og store nyttårsforsett. Hvorfor hører vi ikke noen si “i år skal jeg bli et bedre menneske, og prøve å bry meg mer” eller “jeg tror jeg skal besøke gamle venner oftere”.

Tenk om dette året tok en annen retning. At vi som føler oss sterke og har krefter til overs velger å bruke tid på noe annet enn oss selv, men heller på dem som trenger det mest. Det hadde vært noe.

Og hvem trenger det mest? Kanskje en gammel mann som bor i et hus hvor dagene er lange og besøkene få. Kanskje ei skolejente som så sårt skulle hatt leksehjelp og noen som har tid. Kanskje en innvandrer som prøver å forstå den norske hverdagens kryptiske koder. Kanskje en som soner en dom i fengsel, og har uendelig mye tid til å gruble på hvordan livet kunne ende bak høye murer.

Røde Kors er kanskje mest kjent for hjelpekorpset som trør til når noen forsvinner. Røde dresser, førstehjelp og utrykningsbiler, alltid klar når noen er i fare eller skadet. Men Røde Kors er så mye mer. Den unge jenta, den ensomme mannen, innvandreren - alle disse, og mange fler, får besøk av frivillige. Vanlige mennesker som du og jeg.

Frivillig betyr at vi gjør noe av fri vilje, at vi er villige til å stille opp. Det rare, og kanskje det fineste, er at den som hjelper andre også hjelper seg selv.

Vi vet innerst inne at marginene i livet er små. Hvor stor distanse er det egentlig mellom dem som har så mye, og dem som står alene. Livet er skjøre saker, ingen vet hva som venter rundt neste sving. Noen har mye i kofferten, andre har mye bagasje, men drømmene og ønskene våre er ofte like. Hvorfor er det slik? Vi vet jo så godt selv hva som gjør oss glade. Nærhet til familie og venner, en trygg arbeidsplass, latter og smil. Gode fellesskap hvor vi føler oss elsket og sett.

Kanskje du er den nye frivillige i Haugesund Røde Kors. Dine sterke sider, dine erfaringer og din klokskap er noe som trengs. Du har en styrke som Røde Kors kan trenge.  Kanskje du er blant dem som har et helt nytt forsett.

Du skal trene kroppens sterkeste muskel - hjertet!

Røde Kors Ungdom vil ha med DEG!

Haugesund Røde Kors Ungdom er for ungdom mellom 13- 30 år, og de møtes hver mandag. Nedenfor ser du planen frem til jul, så om dette kan være noe for deg eller noen du kjenner, ønsker RKU dere hjertelig velkommen!

Bli medlem i gruppen til RKU på Facebook: https://www.facebook.com/groups/RKUHaugesund/

 

Hjelpekorpset - Åpen dag og oppstart grunnkurs 2018

Haugesund Røde Kors Hjelpekorps starter høstens grunnopplæring for nye medlemmer.

 

Vi har behov for mange flere til å bli en del av Haugesunds største og viktigste frivillige beredskapsressurs.

Kanskje er dette deg, eller noen du kjenner?

Vi er klare 365 dager i året for å gjøre en viktig og livreddende innsats på kort varsel. Noe av det vi er kjent for er deltakelse i søk og redning når noen er savnet, og sanitetsvakter ved små og store arrangement i vårt distrikt.

Vår innsats er basert på frivillighet og er en viktig del av norges samfunnsmodell.

Lørdag 1. september arrangerer vi åpen dag for alle som er interessert i å bli en del av oss. 
Vi viser frem vårt utstyr, forteller om aktivitet og svarer på spørsmål.

Det blir også en personlig samtale med hver enkelt interessert.

Opptakskrav: 
17. år
Normal fysikk og psyke
Norsk skriftlig/muntlig

Muligheter: 
- Fyldig opplæring i førstehjelp
- Stort utvalg i kurs for spesialisering i førstehjelp og redning
- Godt miljø
- Fritid som utgjør en stor forskjell for andre
- + mye mer!

Vi søker aktive normale mennesker som vil lære om førstehjelp, redning, beredskap og mye mer. 
Som en del av Røde Kors hjelpekorps vil du være i første linje for innsats når noen er savnet og det iverksettes lete og redningsaksjoner. 
Du vil få delta på mange av våre oppdrag og løpende utvikle deg innenfor førstehjelp, redning og beredskap.

Våre faste aktiviteter inneholder blant annet faglig fordypning, øvelser inne og ute, kurs, sosialt samvær med mer...

Etter opptak til kurs starter formell opplæring 14. september. 
Kursavgift t.o.m. 26 år: kr. 450,- 
f.o.m. 27 år: kr. 600,-
Inkluderer medlemskap første år, forpleining og nødvendig kursmateriell og pensumliteratur.


For spørsmål, send oss en melding her på facebook eller ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Meld din interesse her: 
https://goo.gl/forms/8jur7K6yxqCRHZA42

 
 

God Sommer!

Nå er sommeren endelig her, og en del av våre aktiviteter tar en liten, men velfortjent ferie. Vi starter opp igjen medio august, og ønsker både nye og gamle deltagere og frivillige hjertelig velkommen til høstsemesteret her i Haugesund Røde Kors. Kontoret er bemannet frem til midten av juli, og vi er tilbake igjen andre uken i august. 

Vi vil ønske alle medlemmer, frivillige og samarbeidspartnere en riktig god sommer!