Fritid med mening!

Hjelpekorpset søker nye medlemmer!

 
 
Haugesund Røde Kors Hjelpekorps er distriktets største frivillige beredskapsressurs. 
Hjelpekorpset er godt kjent for mange, gjennom vår deltakelse på mange sport og idrettsarrangementer i byen og distriktet. 
 
Våre godt synlige aktiviteter er leveranse av sanitet og beredskapstjenester til bedrifter, og til de mange som arrangerer forskjellige kultur og idrettsarrangementer. 
 
Den mindre synlige, men ikke minst like viktige innsatsen er vår deltakelse i søk og redningsaksjoner når noen har forsvunnet, er blitt forulykket og trenger hjelp – ofte i friluftsområder eller ved sjøen. 
I Norge har vi de frivillige som utgjør den største og viktigste ressursen innenfor redning på land og utenfor allfarbar vei. Vi har ingen profesjonaliserte «redningsmenn» som rykker ut når noen har skadet seg i fjellet. Denne jobben er det godt trente og frivillige hjelpekorpsere som utfører. 
 
Så Hjelpekorpset blir kalt ut av politiet når noen blir savnet, ved ulykker, kriser og naturkatastrofer.  Hver dag – 365 dager i året er alle våre mannskaper i beredskap, for å yte hjelp og bistand når noen trenger det som mest.  
De frivillige er en av bærebjelkene i den norske redningstjenesten

 

Frivillig i hjelpekorpset

Som frivillig i Røde Kors Hjelpekorps blir du med i en åpen og inkluderende organisasjon. Du vil få opplæring og veiledning, bevis for dine opparbeidede kompetanser, samt muligheter for å drive med aktiviteter tilpasset din tid, ditt nivå og dine interesser. Hver enkelt kan spesialisere seg innenfor en rekke fagområder. 
 
 Det forventes at du er villig til å forplikte deg til det frivillige arbeidet du ønsker å utføre. Du må kunne møte medmennesker med respekt, og være beredt til å yte hjelp og støtte med utgangspunkt i egne forutsetninger i en krisesituasjon.  
 

Kvalitetssikret opplæring

For å bli med i hjelpekorpset må alle medlemmer gjennomføre en felles nasjonal grunnutdanning. Denne gir grunnleggende og kvalifiserte ferdigheter innenfor førstehjelp og redningstekniske disipliner. 
 
Utdanningen er bygger opp gjennom flere kursmoduler som alle må gjennomføres før man blir et fullverdig medlem i hjelpekorpset. 
 
Hvert enkelt kurs er bygget opp på en pedagogisk måte med teoretisk og praktisk undervisning.  I tillegg er det et stort tilsnitt av praktiske øvelser og egentrening slik at alle ved endt kurs skal ha de beste forutsetninger for å drive innsats av høy kvalitet.
 
Grunnkurset, som omfatter flere kursmoduler, gjennomføres generelt sett på høsten hvert år. For interesserte som vil bli med i periodene mellom to grunnkurs er det muligheter for å delta som aspirant (mannskskap under opplæring). Det gjøres likevel oppmerksom på at det vil være et begrenset antall aspirantplasser for å sikre god oppfølging.
 
Interesserte må oppfylle følgende opptakskrav: 
  • Minimum fylte 17 år
  • Normal fysikk og psyke
  • Motivert for aktiv fritid i godt ruskete vestlandsvær
  • Ha et ønske om å kunne være til bistand for andre som trenger det.
 
Alle interesserte vil også gjennomføre et kort intervju i forkant av opptak til kurset eller tiltredelse som aspirant.   
 
For spørsmål og ytterligere informasjon i forkant kan operativ leder kontaktes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. mob/sms: 95291659
Haugesund Røde Kors Hjelpekorps Oddagata 8 5525 Haugesund Kart